preporučujemo
područje bez signala

PODRUČJE BEZ SIGNALA

Robert Perišić

Robert Perišić (Split, 1969.) autor je sedam knjiga, prevođen, objavljivan i nagrađivan širom Evrope i u SAD. Živi u Zagrebu.

U romanu Područje bez signala Robert Perišić spaja lokalno i globalno u priču koja će vas istovremeno nasmejati, ali i potresti. Od radnika do finansijske elite, od konobarica do menadžerki, od domaćih do Amerikanaca – protagonisti romana iz naoko udaljenih svjetova stupaju u odnose koji ih menjaju i gone u nepoznato, boreći se za opstanak i voleći, radeći mnogo toga što nisu planirali. Mnogi čitaoci prepoznaće se u životnosti odnosa što klize između rečenog i prećutanog, a prići će likovima koje možda zaobilaze u stvarnosti…

U šarolikoj galeriji likova posebno mjesto imaju oni ženski, koji u početno „muškoj“ priči postaju inicijatori fabularnih preokreta. Područje bez signala je odličan, složen, snažan, ali i humoran roman, „naš“ i istovremeno svjetski.

Jagna Pogačnik, Jutarnji list

Područje bez signala je urnebesni, ironični, brutalni i sentimentalni (post)tranzicijski tour de force. . . Važno je spomenuti i uspješno konstruirane ženske likove – žene su u romanu općenito „jači“ spol i vade kestenje iz vatre – i vješto iznijansirane žensko-muške odnose.

Darko Milošić, Zarez

Ovo je svojevrstan romaneskni kamen-međaš, roman koji bi mogao značiti prekretnicu, i koji otvara novi trak na autocesti zvanoj suvremena hrvatska proza.

Božidar Alajbegović

Pošalji