počni sa zašto

POČNI SA ZAŠTO

Simon Sinek
"Počni sa zašto" je knjiga Simona Sineka kroz koju će nas naučiti kako da nikada iz vida ne izgubimo svoje ZAŠTO. Simon Sinek istražujući postupke ljudi na vodečim pozicijama nekih od najvećih institucija i kompanija opisuje šta je to što je njih motivisalo i pomagalo im da motivišu ljude oko sebe. "Počni sa zašto" je knjiga koja će nam pomći da u opsednutosti time ŠTA i KAKO radimo ne zaboravimo ZAŠTO nešto radimo.

Simon Sinek je trenutno jedan od najtraženijih govornika na svetu. Njegov govor na video platformi TED je drugi najgledaniji svih vremena, sa preko 24 miliona pregleda.

Razlog za sve ovo je taj što Sinekova otkrića imaju neverovatan uticaj na uspeh bilo koje organizacije. On je primetio jednu veoma važnu stvar: često smo toliko opterećeni time ŠTA radimo i KAKO to radimo, da često zaboravimo ZAŠTO to radimo. Ako izgubimo iz vida taj krucijalni razlog, izgubićemo moć da budemo lideri i, što je još važnije, da inspirišemo one oko nas.

U ovoj knjizi Simon Sinek očiglednim i neumoljivim primerima pokazuje šta je zajedničko Eplu, pokretu za ljudska prava Martina Lutera Kinga, vazduhoplovstvu SAD i braći Rajt – oni nikada iz vida nisu gubili svoje ZAŠTO, koje im je omogućavalo da inspirišu ljude oko sebe da rade ono što njih inspiriše. Jer, kako Sinek kaže, znanje se uvek može steći, ali jaka i iskrena inspiracija je najbolji put do stabilnog uspeha.

Pošalji