pobeda 1940

POBEDA 1940

John Dibbs, Tony Holmes
Bitka za Britaniju kako nikada ranije nije viđena Prvo srpsko izdanje luksuzne monografije čije je originalno britansko izdanje iz 2015. godine posvećeno 75. godišnjici vazduhoplovne bitke za Britaniju (10.7-31.10.1940.)

Među desetinama knjiga objavljenih u anglosaksonskoj bibliografiji tokom proteklih 70-ak godina, čiji su mnogobrojni autori analizirali mnoštvo različitih tema posvećenih čuvenoj vazduhoplovnoj bici na britanskom nebu i nad engleskim Kanalom u periodu nakon Vermahtovog osvajanja Francuske u junu 1940. godine, pred čitaocima je posebna knjiga sa tematikom spomenute bitke, bitke za Britaniju, ali svakako mnogo drugačija od svih dosada objavljenih o ovoj bici tokom više decenija unazad.

Ovo je luksuzna monografija, koja se već prema samom izgledu, Landscape-rasporedu stranica, bogatstvu fotografija i priča koje su autori uobličili iz ličnih kazivanja samih učesnika sa obe strane (pilota britanskog RAF-a i nemačke Luftwaffe) izdvaja od svega dosada priređenog o ovoj legendarnoj vazduhoplovnoj bici. Zato, kako podnaslov knjige to i naglašava, bitka za Britaniju je u ovoj knjizi data na način kako nikada ranije nije viđena!

Istorija bitke za Britaniju je prepričavana mnogo puta, ali ova knjiga nudi nov i ekskluzivni pristup, dajući istovremeno impuls razvoju današnjeg Aviation Heritage-a, pružajući prikaz savremenih fotografija fantastičnog kvaliteta obnovljenih ratnih aviona iz vremena bitke za Britaniju koji i dan-danas lete evropskim nebom.

Pošalji