po šumama i gorama

PO ŠUMAMA I GORAMA

Milenko Bodirogić
Novi roman Milenka Bodigorića, autora nekoliko knjiga o srpskoj mitologiji, bavi se ovog puta istraživanjem drugačijeg mita. Roman Po šumama i gorama čitaoce, zajedno sa svojim junacima hodačima, vodi u potragu za zemljom koje više nema.

Bodirogićev roman preuzima svoj naslov iz prvog stiha poznate partizanske pesme, jer u tom romanu dva čoveka zaista hodaju po šumama i gorama, tragajući za onom zemljom koja se pominje u drugom stihu kao naša zemlja. Pa gde je onda ta naša zemlja?
Rajić, hodač i hodočasnik revolucije, ovo će pitanje pomeriti s onu stranu svake nostalgije i prepoznatljivih praksi sećanja. On je vodič u potrazi za tom zemljom i za imenima i sudbinama ranog partizanskog pokreta kroz koji je ona i nastajala.

Ostanite kod kuće i čitajte. Odličan izbor naslova na popustu.

24.03.2020.

Ostanite kod kuće i čitajte. Ovih dana potrebna nam je posebna vrsta heroja: oni koji će hrabro ostati u fotelji ili na kauču. Mi ćemo pomoći. Naša dostava i dalje radi, a spremili smo vam sjajne naslove. Ovo je jedinstvena prilika da uz popust kupite neke od svetskih bestselera i da uživate u njima. Detaljnije

Pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

17.01.2020.

Ostalo je pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagaradu, saopštili su iz redakcije ovog nedeljnika. Detaljnije

NINOVA NAGRADA ZA ROMAN GODINE - uži izbor

10.01.2020.

Od ukupno dve stotine romana pristiglih na konkurs, žiri NIN-ove nagrade kritike za najbolji roman godine, koji radi u sastavu Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Marija Nenezić i Teofil Pančić (predsednik) – odabrao je deset naslova koji ulaze u uži izbor. Detaljnije

Pošalji