plavi safir

PLAVI SAFIR

Kerstin Gir
Ponekad moraš protiv ljudi iskoristiti njihovo oružje.U Plavom safiru, Gven se susreće sa tajnim udruženjem koje može putovati kroz vreme i pokušava da otkrije sve začkoljice istorije. Sjajan spoj istorije, fikcije i romanse Kerstin Gir.

Gvenin život postao je prava vrteška otkad je otkrila da je ona Rubin, poslednji član Kruga Dvanaestoro, tajnog društva koje putuje kroz vreme. Dok je mašina zvana hronograf šalje u prošlost, Gven istražuje istoriju i pokušava da shvati šta misterije i proročanstva Kruga stvarno znače.
Srećom, ima veliku pomoć u tome. Njena najbolja drugarica, Lesli, posvećeno prati svaki trag na internetu. Duh Džejms je savetuje kako da se uklopi na zabavama osamnaestog veka, a kameni demon Ksemerijus, koji je tu za nju u svakoj nevolji, prati je otkako ju je uhvatio da se ljubi u crkvi sa Gideonom. Naravno, tu je i sam Gideon, Dijamant.U jednom trenutku je blag i srdačan, a već u sledećem hladan i suzdržan. Gven nije sigurna šta se oko nje dešava, ali je potpuno rešena da sazna.„Prava preporuka za citaoce koji tragaju za avanturama, romansom i istorijskim zackoljicama.’’ – School Library Journal

Pošalji