plavi gavran

PLAVI GAVRAN

Srđan Serge Milanović
Autor romana Plavi gavran uspeo je da napiše klasičan roman, ne tako svojstven današnjem vremenu, u kojem je u stilu romantizma pažnju posvetio realnim herojima sadašnjice. Srđan Serge Milanović piše tako da je svaka rečenica vredna pažnje i uvlači nas u svet od kojeg nećemo želeti da se odvojimo.
Podelite:

Kada sam počela čitati Plavog gavrana, knjigu koja je pred vama, doista mi nije trebalo dugo da shvatim roman kakvog velikog kalibra držim u rukama…

Gotovo svaka rečenica od početka do kraja romana upravo odiše spisateljskom virtuoznošću. Autor ne postaje samodopadan i ne razmeće se svojim spisateljskim sposobnostima, on jednostavno uživa, kao i čitatelj. Ovo je pravi, klasičan roman u književnom stilu koji volimo, romantizmu kao književnom smjeru koji svojim predmetom zanimanja bira svijet čovjekovih osjećaja, nadahnjuje se dalekom prošlošću, opisuje više iracionalno u odnosu na racionalno…

Što je s herojima u neherojskom vremenu? Postoje i raduju nas, govori nam romanopisac Milanović i u potpunosti nas uvjerava da su mogući i izvan fikcije nedoraslih mladića. Njegovo pisanje smješta heroje u stvaran prostor i stvarno vremensko razdoblje te nam donosi neki svijet u kojem se možemo prepoznati i posvjedočiti da svako vrijeme ima svoje junake. Da li Milanović pričom o herojima želi reći nešto o sebi, to postaje manje važno onog trena kad nas uvuče u svoj svijet, kad zavolimo pomalo mitsku priču sa zapletom konkurentnim današnjim trilerima s primjesama politike, zavjere i svega što je hi-tech…

Dragi čitatelju, u rukama imate klasičan roman, što Vam se može činiti u današnje vrijeme trenda kratkih formi zahtjevnim, ali upustite se u uživanje. Upoznat ćete pustolovne likove i uživati u lijepoj priči bar koliko sam ja uređujući ovaj prvi roman Serga Milanovića. Tko je od nas ikada imao problem s količinom teksta ako nam je svaka, baš svaka rečenica bila otkriće. Ako priča od početka do kraja drži pažnju, tko uopće razmišlja o tako nebitnim stvarima. Uživajmo u ljepoti misli pretočenih u niz divnih riječi koje tvore priču kakvu svi želimo čuti, kakvu želimo ispričati i upamtiti.

Jasminka Bedeković

Pošalji

PLAVI GAVRAN

Nedeljković Nataša
★★★★★
17.05.2020.
Najpotresnija i najlepša knjiga koju sam pročitala u poslednjih 10 godina, možda i ikad. Priča se ne čita, ona se živi, oseća, ona nas melje, ubija i nanovo oživljava. Bravo!

PLAVI GAVRAN

Sasa Pilipovic
★★★★★
18.05.2020.
Roman sam procitao u dahu, prica i likovi mi nisu dali da se odvojim od njih. Pozitivci i negativci su su bas zivi likovi, napetost, iscekivanje, suze i radost. Svaka cast Serge na mastovitoj realnosti. "Plavi gavran" je za svaku preporuku i deci i odraslima.

PLAVI GAVRAN

Ivana Jonić
★★★★★
18.05.2020.
Ne znam kako da opišem knjigu. Mora da se doživi. Za dva dana sam je pročitala,nisam ni spavala. Ne pamtim kada sam pročitala nešto slično i da me je toliko pogodilo. U prvih 20 stranica sam već plakala. Nikada ne bih pomislila da je muškarac pisao. Fantastično su opisani delovi gradova, ličnosti, fenomenalni preokreti i najsladje osvete. Žanrovi su pomešani kao i emocije dok je čitate. Srdjane,kapa do poda majstore i napiši nam i nastavak. Bravo!!!

PLAVI GAVRAN

Milica
★★★★★
18.05.2020.
Emotivna, topla i dirljiva priča koja dopire do samog srca čitalaca. Fantastična i dinamična knjiga koja ,, tera na čitanje". Čitajući je, imate utisak da ste i sami učesnici dešavanja. Sve preporuke!