plavi gavran

PLAVI GAVRAN

Srđan Serge Milanović
Autor romana Plavi gavran uspeo je da napiše klasičan roman, ne tako svojstven današnjem vremenu, u kojem je u stilu romantizma pažnju posvetio realnim herojima sadašnjice. Srđan Serge Milanović piše tako da je svaka rečenica vredna pažnje i uvlači nas u svet od kojeg nećemo želeti da se odvojimo.

Kada sam počela čitati Plavog gavrana, knjigu koja je pred vama, doista mi nije trebalo dugo da shvatim roman kakvog velikog kalibra držim u rukama…

Gotovo svaka rečenica od početka do kraja romana upravo odiše spisateljskom virtuoznošću. Autor ne postaje samodopadan i ne razmeće se svojim spisateljskim sposobnostima, on jednostavno uživa, kao i čitatelj. Ovo je pravi, klasičan roman u književnom stilu koji volimo, romantizmu kao književnom smjeru koji svojim predmetom zanimanja bira svijet čovjekovih osjećaja, nadahnjuje se dalekom prošlošću, opisuje više iracionalno u odnosu na racionalno…

Što je s herojima u neherojskom vremenu? Postoje i raduju nas, govori nam romanopisac Milanović i u potpunosti nas uvjerava da su mogući i izvan fikcije nedoraslih mladića. Njegovo pisanje smješta heroje u stvaran prostor i stvarno vremensko razdoblje te nam donosi neki svijet u kojem se možemo prepoznati i posvjedočiti da svako vrijeme ima svoje junake. Da li Milanović pričom o herojima želi reći nešto o sebi, to postaje manje važno onog trena kad nas uvuče u svoj svijet, kad zavolimo pomalo mitsku priču sa zapletom konkurentnim današnjim trilerima s primjesama politike, zavjere i svega što je hi-tech…

Dragi čitatelju, u rukama imate klasičan roman, što Vam se može činiti u današnje vrijeme trenda kratkih formi zahtjevnim, ali upustite se u uživanje. Upoznat ćete pustolovne likove i uživati u lijepoj priči bar koliko sam ja uređujući ovaj prvi roman Serga Milanovića. Tko je od nas ikada imao problem s količinom teksta ako nam je svaka, baš svaka rečenica bila otkriće. Ako priča od početka do kraja drži pažnju, tko uopće razmišlja o tako nebitnim stvarima. Uživajmo u ljepoti misli pretočenih u niz divnih riječi koje tvore priču kakvu svi želimo čuti, kakvu želimo ispričati i upamtiti.

Jasminka Bedeković

Pošalji

PLAVI GAVRAN

Nedeljković Nataša
★★★★★
17.05.2020.
Najpotresnija i najlepša knjiga koju sam pročitala u poslednjih 10 godina, možda i ikad. Priča se ne čita, ona se živi, oseća, ona nas melje, ubija i nanovo oživljava. Bravo!

PLAVI GAVRAN

Sasa Pilipovic
★★★★★
18.05.2020.
Roman sam procitao u dahu, prica i likovi mi nisu dali da se odvojim od njih. Pozitivci i negativci su su bas zivi likovi, napetost, iscekivanje, suze i radost. Svaka cast Serge na mastovitoj realnosti. "Plavi gavran" je za svaku preporuku i deci i odraslima.

PLAVI GAVRAN

Ivana Jonić
★★★★★
18.05.2020.
Ne znam kako da opišem knjigu. Mora da se doživi. Za dva dana sam je pročitala,nisam ni spavala. Ne pamtim kada sam pročitala nešto slično i da me je toliko pogodilo. U prvih 20 stranica sam već plakala. Nikada ne bih pomislila da je muškarac pisao. Fantastično su opisani delovi gradova, ličnosti, fenomenalni preokreti i najsladje osvete. Žanrovi su pomešani kao i emocije dok je čitate. Srdjane,kapa do poda majstore i napiši nam i nastavak. Bravo!!!

PLAVI GAVRAN

Milica
★★★★★
18.05.2020.
Emotivna, topla i dirljiva priča koja dopire do samog srca čitalaca. Fantastična i dinamična knjiga koja ,, tera na čitanje". Čitajući je, imate utisak da ste i sami učesnici dešavanja. Sve preporuke!