plava tišina

PLAVA TIŠINA

Veronika Rosi
"Plava tišina" Veronike Rosi poslednja je knjiga u trilogiji Ispod neba, u kojoj glavni junaci zapadaju u još teža iskušenja, borbe i do poslednjih atoma snage. Epska ljubavna priča koja pomera granice dobila je grandiozni kraj.

„Ljudi su nesavršeni, ali to ne znači da se kvare kao mleko.”
Trka do Plavetnila zapala je u ćorsokak. Arija i Peri su rešeni da pronađu to poslednje sigurno utočište od etarskih oluja pre Samura i Hesa, i ništa manje rešeni da ostanu zajedno.
Zatvoreni u pećini koju koriste kao privremeno sklonište, pokušavaju da izmire svoje narode, Stanare i Tuđine, koji su ujedinjeni jedino u mržnji prema očajnom položaju u kome su se našli. Za to vreme, preostaje im sve manje vremena da izbave Žara koga su Samur i Hes oteli zbog njegovih jedinstvenih sposobnosti. Tada se pojavljuje Krik, razjaren od bola, ugrozivši sve svojom željom za osvetom.
Pošto nemaju drugogizbora, Peri i Arija okupljaju neobičan tim kako bi krenuli u nemoguću misiju spasavanja. Žar nije samo ključ koji će otvoriti Plavetnilo i njihova jedina nada da prežive – on je i njihov prijatelj. A u svetu koji umire, veze među ljudima su ono najvažnije. U poslednjoj knjizi svoje epohalne trilogije Ispod neba, Veronika Rosi podiže uloge do krajnjih granica i dovodi svoju epsku ljubavnu priču do nezaboravnog finala.

Pošalji