plamen sveće

PLAMEN SVEĆE

Milan Jovanović
Plamen sveće je roman o usponu vlastelinske loze Toljenović u doba vladavine kraljeva Milutina i Dragutina. Milan Jovanović piše o brojnim nesuglasicama i spletkama u ovoj mnogobrojnoj porodici koja, pošto svi muškarci odu u vojni pohod, svoj dvorac i posede prepuštaju još premladom Uglješi koji će se tako naći pred mnogim teškim odlukama. Istovremeno, mlada plemkinja Franka smisliće plan kojim će izbeći ugovoreni brak i doći u Srbiju zbog ljubavi, što će uticati na mnoge živote...

Porodična saga koja nas vraća u doba viteštva i plemenitosti

Roman smešten u istorijske okvire Srbije trinaestog veka, u doba vladavine kraljeva Milutina i Dragutina, u čijem je središtu uspon vlastelinske loze Toljenović.

Život mnogobrojne porodice, rastrzane neslogom i spletkama, sasvim će se promeniti kada njeni odrasli muški članovi odu u vojni pohod. Svoje posede i dvor u Beloj Crkvi prepustiće nedovoljno stasalom Uglješi, najmlađem Toljenoviću, koji će se naći pred brojim iskušenjima i teškim odlukama. Pokazaće da je dovoljno zreo i mudar, a dobar glas o njemu stići će do samog dvora.

Istovremeno, u udaljenom gradu Sirmioneu, na obalama jezera Garda, mlada plemkinja Franka smišlja smeo plan. Upotrebiće svu svoju domišljatost da izbegne ugovoreni brak i dođe u Srbiju.

Plamen sveće je fino istkana priča u kojoj će okolnosti i nepredvidiva sudbina spojiti ovo dvoje mladih, što će neminovno uticati na živote svih koji su sa njima povezani.
 

Pošalji