piranezi

PIRANEZI

Suzan Klark
Piranezi je velelepna, snoviđajna avantura. Knjiga koja će vam umiriti dušu i preneti vas u prelep, čudan svet koji nećete želeti da napustite. Ovo je roman koji potvrđuje da je Suzana Klark jedan od najvećih živih pisaca.

„Neverovatna priča. Čitati ove strane isto je što i obitavati u beskrajnom čudu.“ – Washington Post
Piranezijeva Kuća nije obična zgrada. U njoj ima beskrajno mnogo soba, hodnici nemaju kraja, uza zidove stoji nebrojeno mnogo statua, a svaka je drugačija od svih ostalih. U lavirintu odaja zarobljen je okean iji talasi zapljuskuju stepenište i za tili čas poplave čitave prostorije. Ali Piranezi se ne boji. On poznaje te plime koliko i sam obrazac lavirinta. Njegov život je posvećen istraživanju kuće.
Iz dana u dan u svojoj beležnici on zapisuje čudesa ovog sveta. Utorkom i petkom Piranezi posećuje svog prijatelja, Drugog. Povremeno ostavlja darove Mrtvima. Ali uglavnom je sam. Aonda, poruke ispisane kredom počinju da se pojavljuju u Kući. Neko nov je tu. Ali ko je to, i šta on želi? „Piranezi je velelepna, snoviđajna avantura. Knjiga koja će vam umiriti dušu i preneti vas u prelep, čudan svet koji nećete želeti da napustite.“ – Boston Magazine„Budući klasik književne fantastike.“ – CBS Sunday Morning Book Report„ Roman koji potvrđuje da je Suzana Klark jedan od najvećih živih pisaca.“ – New York Magazine

Pošalji