pipi duga čarapa na brodu

PIPI DUGA ČARAPA NA BRODU

Astrid Lindgren
Pipi je idealno društvo za svaku priliku, pa tako i za plažu. Najpoznatija junakinja švedske dečje književnosti živi sama u u Vili Vilobrdi, bez mame, tate i pravila koja važe za svu drugu decu, pa čak ni u školu ne ide, osim kad učiteljica vodi na izlet.

Tomi i Anika uživaju otkad se u kuću pored njihove doselila neobična devojčica Pipi Duga Čarapa. Ona živi sama u Vili Vilobrdi, bez mame, tate i pravila koja važe za svu drugu decu, pa čak ni u školu ne ide, osim kad učiteljica vodi na izlet. Pipi ima konja, majmuna, veliko dvorište, kovčeg pun zlatnika, neverovatnu snagu i mašte na pretek. U njenom društvu Aniki i Tomiju nikad nije dosadno, ni kad sede u šupljem drvetu i slušaju Pipine doživljaje sa putovanja širom sveta, ni kad obilaze prodavnice, a kakav je tek provod odlazak s njom na vašar ili kad se ceo vikend igraju brodoloma. Svaki dan sa Pipi je luda avantura, a šta bi se drugo i moglo očekivati od ćerke gusarskog kapetana?

Kad se iznenada pojavi kapetan Jevrem Duga Čarapa i pozove Pipi da ponovo s njim luta morima, svi se raduju što je Pipi pronašla tatu i što će s njim doživeti mnogo novih avantura, ali su i tužni jer bez Pipi ništa neće biti isto u malom, maleckom gradu...

„Pipi Duga Čarapa na brodu" je druga knjiga koju je Astrid Lindgren posvetila doživljajima neobične devojčice. Prva se zove „Pipi Duga Čarapa" a treća „Pipi Duga Čarapa u vodama Južnog mora".

I DECA ČITAJU NA MORU: ODISEJA preporučuje dečje knjige za letovanje

04.07.2019.

Odlazak na more sa decom uključuje niz raznovrsnih aktivnosti – od plivanja, pravljenja zamkova u pesku, preko isprobavanja novih ukusa sladoleda i skupljanja školjki. Ali kada sunce upeče i kada je neophodno provesti nekoliko sati ispod suncobrana roditelji često moraju da budu posebno domišljati. Knjiga u tim trenucima može biti pravi spas! ODISEJA vam stoga preporučuje naslove koji će toliko zaokupiti vaše klince da im sigurno neće biti žao što su nekoliko sati proveli u hladovini umesto u vodi. Detaljnije

Pošalji