petar mesečko nesvakidašnje putovanje

PETAR MESEČKO: NESVAKIDAŠNJE PUTOVANJE

Aleksandar Miljković
PETAR MESEČKO: NESVAKIDAŠNJE PUTOVANJE - nesvakidašnje putovanje dvanaestogodišnjeg dečaka koji tragajući za odgovorom gde je njegova majka savladava svakojake prepreke (borbe sa čudovištima, susreti sa magijskim bićima, proročicama, vilinskim stvorenjima itd.) da bi, bez konačnog odgovora, uspeo da se vrati svom ocu na rajskom pacifičkom ostrvu.
Avantura počinje kad Petar, pošto je zaspao, zakorači u tamno plavetnilo i dospeva u središte Meseca. Tamo će ga sačekati čudesan svet: Hogen, čovek koji je otkrio međuprostor, mesečevi skakači Rag i Bag, gospodarica Vag…
Uoči dvanaestog rođendana Petar provodi svoje uobičajene dane u igrama na udaljenom pacifičkom ostrvu, druženju sa papagajem Arnoom i maštanju o letenju u tajanstvenoj očevoj raketi. Ipak, koliko god da su neobični njegov dom, prijatelji i avanture kroz koje je prolazio a detinjstvo ispunjeno događajima o kojima njegovi vršnjaci mogu samo da maštaju, Petar nije bio spokojan. Svuda bi ga pratila, naročito kad bi trebalo da utone u san, misao o majci koja se otisnula na okean i nestala u oluji. Niko nije umeo da mu kaže šta se s njom dogodilo, gde se sada nalazi i kada će se vratiti. Jedne večeri, dok ga je plima sna obuhvatala sporije nego inače, zakoračio je u svet toliko čudesan da čak ni njegova mašta nije mogla da ga izmisli. Otisnuo se u avanturu s one strane sna i Meseca, boreći se s preprekama dostojnim velikih epskih junaka na putu ka otkrićima koja će mu promeniti život.
Pošalji