pet zemalja 2

PET ZEMALJA 2

grupa autora
U Angleonu, bogatom kraljevstvu mačaka koje vlada nad pet preostalih zemalja, situacija nije zavidna, svi oštre oružje spremajući se za borbe koje će im doneti moć. Pred vama je drugi deo ovog sjajnog stripa, grupe autora.

U Angleonu, bogatom kraljevstvu mačaka koje vlada nad pet preostalih zemalja, situacija nije zavidna: Sirus, stari kralj i junak davnih bitaka, na umoru je i smrt koja ga vreba budi apetite u njegovoj neposrednoj okolini, ali i šire. Njegova deca, rođaci, prijatelji, neprijatelji... svi oštre oružje spremajući se za borbe koje će im doneti moć.

Kralj ima dve kćerke, ali one teško da će moći da vladaju, te stoga imenuje sestrića Hirusa, brutalnog i ambicioznog mladog tigra, za naslednika. Hirus mašta o tome da svoja pravila i zakone proširi na ostale zemlje, ali kako to obično biva (posebno kod mačaka), stvar nimalo nije jednostavna, jer je presto predmet sveopštih želja (a posebno njegova dva brata), dok susedna kraljevstva samo čekaju da Angleon načini pogrešan korak... Ova raskošna, intrigantna i sjajno ilustrovana stripska saga dolazi iz pera grupe autora po imenu Luelin i crtača Žeroma Lerekilea, a karakteristična je po antropomorfnim likovima mačaka, reptila, vukova i drugih životinja, bogato osmišljenih i upletenih u razne dvorske i političke spletke, u epskoj priči punoj prevrata i obrta, koja odiše atmosferom velikih dela žanra, kao što je Igra prestola.

Pošalji