pergamenti u ogledalu

PERGAMENTI U OGLEDALU

Dragana Đurković-Tošić
Pergamenti u ogledalu predstavlja knjigu o bolu utkanom u temelje srpske žene i njene porodice. Dragana Đurković-Tošić donosi nam ispovesti o patnji, suzama ali i bolu i njegovoj nadgradnji. Ovo je prelepa priča o srpskoj ženi kao stubu porodice ispričana kroz neverovatne sudbine i grehe brojnih likova.

Dragana je rešila da nam ovog puta podari priče od kojih se koža ježi i suze lede u očima. Šetajući od današnjice do detinjstva, ispričaće nam sudbine, grehe i patnje brojnih aktera.

Jačina njene pisane reči toliko je velika da ćemo prizvati u sećanje sopstvene prve jelke i Nove godine, školske dane i (ne)pročitane lektire, prve poklone, poljupce i suze. Drhtaćemo zajedno sa njenim nevestama, plakaćemo naglas sa majkom koja je sahranila sina. Uživaćemo u tišini ali i hrabriti se i snažiti rečima koje pronalazimo na svakoj stranici. Autorkine priče jesu svakodnevna lekcija, koja se mora primiti k znanju.
Dijana Čelić

Ove ispovesti svakako jesu dragoceno svedočanstvo o bolu i njegovoj nadgradnji, utkani u temelje srpske žene i njene porodice. I onog što je ispred i iza nje, što opominje, vrišti, što se gubi kao reka ponornica i opet vraća na površinu da se ponovo odživi ili iživi u novim okvirima patnje i suza.

Pošalji