pepeo dogorelih krila

PEPEO DOGORELIH KRILA

Miroslav Antic
Pepeo dogorelih krila je izbor pesama i kratke proze koji prati istoriju literarnog i intimnog života Miroslava Antića. Pesma je kad nosiš nešto u sebi, pa ne možeš to da zadržiš, nego moraš da podeliš sa ljudima, kao što dete deli užinu na odmoru, kao što vojnici dele cigaretu, kao što i život moraš da podeliš još s nekim. Pesma je prvi korak ka rubovima samoće.

Izbor iz poezije

Možda ću tek tamo, kad stignem do svog ušća, i ulijem se u ogromni okean večne i zajedničke vode, osvrnuvši se, videti u magnovenju šta znači silaziti do mora. Šta znači to što sam živeo kao bujica.

Pepeo dogorelih krila je izbor pesama i kratke proze koji prati istoriju literarnog i intimnog života. Tekstovi Miroslava Antića – od naizgled prozračnih i veselih pesama za decu, preko mladalačkih, ljubavnih, porodičnih, pa sve do onih ironičnih i mračnih – ulančani su tako da pokazuju kako se njegov poetski ciklus ne može odvojiti od životnog, što pridružuje vojvođanskog barda posebnoj vrsti književnih velikana – onih koji nisu poetizovali svoj život već su živeli svoju poeziju...
 

Pošalji