pedeset imena za kišu

PEDESET IMENA ZA KIŠU

Aša Lemi
Kjoto, posle Drugog svetskog rata. Plemićka porodica koja pokušava da sačuva svoj pedigre, te kriju dete aristokratkinje i njenog ljubavnika. Dramatična porodična saga ispletena intrigama i istorijom.

KJOTO, JAPAN, 1948.

Kao dete udate japanske aristokratkinje i njenog ljubavnika, afroameričkog vojnika, Noriko Kamiza je autsajder od rođenja. Njeni baka i deda su je primili, samo da bi je sakrili, plašec´i se mrlje na svom plemenitom pedigreu koji očajnički žele da održe u Japanu koji se menja.

Preterano poslušna, Nori prihvata svoj usamljenički život, uprkos tome što je inteligentna i radoznala. Međutim, kada slučajnost dovede njenog starijeg polubrata Akiru na imanje koje je njegovo nasleđe i sudbina, ona u njemu pronalazi neverovatnog saveznika sa kojim stvara moc´nu vezu. Nori će nazretisvet u kome možda ipak postoji mesto za nju, i zato će želeti da se bori da bude deo njega – a to je bitka koja bi mogla da je košta svega.Prostirući se kroz decenije i širom kontinenata, Pedeset imena za kišu je blistavi ep o vezama koje spajaju i koje nam daju snagu, ali i o tome šta zaista znači biti slobodan.

Pošalji