pedeset cigareta za elenu

PEDESET CIGARETA ZA ELENU

Paskal Pia
Roman Pedeset cigaretu za Elenu donosi nam uzbudljivu i neizvesnu priču koju Marina Vujčić majstorski pripoveda. Knjiga prati čoveka koji dočekuje svoj pedeseti rođendan, i ujedno dan godišnjice smrti svoje sestre bliznakinje, krećući u šetnju gradom sa idejom da simbolično popuši baš pedeset cigareta njoj u pomen. On ni ne sluti da će promeniti živote troje ljudi.
Podelite:

Kao da ništa nije bilo. A bilo je.
Oliver Radman je nervozno iščekivao 15. maj 2015, svoj pedeseti rođendan. Ovaj knjigovođa odlučio je da kao pomen svojoj sestri bliznakinji, koja je poginula na isti dan dvadeset šest godina ranije, popuši pedeset cigareta. Oliver Radman pali prvu cigaretu u ponoć i kreće u šetnju gradom, ne sluteći da će njegova pojava uticati na živote troje ljudi – očajne majke koja nije imala pojma da je njen suprug zapravo kriminalac, mladog novinara koji ne može da spava ako je neko s njim u krevetu i depresivne mlade žene koju vara suprug.

Majstorski napisan, s atmosferom neizvesnosti i napetosti, Pedeset cigareta za Elenu roman je koji ispituje efekat leptira, fenomen u kojem sitnice menjaju živote a da pokretač promena nije svestan toga.

„Ovoga puta Marina je gotovo filmski režiser i briljantan montažer svojih literarnih sanjarija. Njeni likovi hodaju Zagrebom i srećemo ih svakoga dana. Ja im prepoznajem lica i boju kose i očiju. Sjajan, baš sjajan roman…“ Rade Šerbedžija

Pošalji