pčelinji žamor

PČELINJI ŽAMOR

Sofia Segovia
Velika hacijenda, mnogobrojna porodica, različite istorijske neprilike koje ih remete i jedno usvojeno dete. Odrastajući u takvom okruženju, Simonopio počinje da se ističe i predviđa događaje. Ume li on to stvarno?

U malom meksičkom gradu Linaresu, bogata stočarska porodica Morales živi na hacijendi okupanoj mirisima majčine dušice i muškatli. Jednoga dana, stara dojilja, nana Reha, nalazi tek rođenu bebu, dečaka izobličenog lica, prekrivenog pčelama. Uprkos stavu meštana da je dete poljubio đavo, na nanino uporno insistiranje, Moralesovi odlučuju da ga usvoje i nazovu Simonopio. Odrastajući, dečak koji razgovara s pčelama pokazuje natprirodni dar – u stanju je da predvidi događaje...

Tokom narednih godina, porodica je svedok turbulentnih istorijskih okolnosti, poput pandemije španske groznice iz 1918, Meksičke revolucije, ili ljubomore sugrađana – a u svemu tome ima Simonopijevu zaštitu. Ovaj očaravajući roman, koji miriše na lavandu, pomorandže i med, donosi priču o ljubavi i porodici, čovekovoj vezi s prirodom i potrazi za ljudskošću.Sofija Segovija, savremeni glas meksičke književnosti, ovim delom daje svoj pečat tradiciji magičnog realizma.

Pošalji