pas
rasprodato

PAS

Ivan Tokin
Ivan Tokin u romanu Pas potvrđuje izreku da je pas čovekov najbolji prijatelj. Psi posmatraju, razumeju, pate sa svojim vlasnicima. Kroz ovaj divan roman Tokin nam kroz svoje nenametljivo pripovedanje vraća veru u život, ljude i prijateljstvo. Roman Pas je još jedna od Tokinovih knjiga na koju se čitalac često i s ljubavlju vraća.

Treća prozna knjiga Ivana Tokina, Pas, ekstrahovala je one najsnažnije teme kojima se autor bavi u svojoj prozi i poeziji i intenzivirala ih u liku Psa – glavnog, sporednog, sveprisutnog, skromnog i sveznajućeg pripovedača. U nizu gotovo dnevničkih zapisa Tokin se obraća komplikovanom unutarnjem čovekovom svetu suprotstavljajući mu iskreniju i jednostavniju pasju perspektivu lišenu svega onoga što sputava modernog čoveka u želji da se ostvari kao srećno i, pre svega, slobodno biće.

Pošalji

PAS

Bojana
★★★★★
27.06.2022.
Ova Tokinova knjiga je posebna, jer ju je pisao čovek za kojim smo uzdisale u gimnaziji, čovek koga možete sresti na ulici ili propustiti preko prelaza dok mu kroz prozor auta vičete "Dobro ti jutro, Ivane", zato što poštuje ličnost psa, što ljudi često zaboravljaju. Još posebnijom je čini to što mi ju je dama iz Makarta lično isporučila na biciklu i time dala posebnu auru ovoj knjizi. Ako volite Tokina i/ili pse, prava knjiga za vas. Ako ne znate volite li Tokina ili pse, onda je ovo 100% prava knjiga za vas, siguran put da zavolite i njega i njih i navučete se toliko da nađete posebnost i u ostalim Tokinovim knjigama.