pas i njegov dečak

PAS I NJEGOV DEČAK

Eva Ibotson
Pas i njegov dečak je divna, zabavna priča Ive Ibotson o ljubavi i prijateljstvu između dečaka Hala i psa Flekija. Priča počinje sa tipičnom situacijom - dečak koji jako voli pse i koji bi iznad svega želeo da ima jednog, ali roditelji izgleda nemaju mnogo naklonosti za ova čupava i nestašna stvorenja. Pa ipak, dečak dobija psa, ali...
Pas i njegov dečak, poslednje delo koje je Eva Ibotson napisala za života, spaja humor njenih prvih knjiga za decu i emotivnost onih napisanih na vrhuncu karijere.
Najviše od svega na svetu Hal želi psa, ali njegova mama neće ni da čuje za dlake u kući, izgreban nameštaj i barice po podu. Ipak, za Halov deseti rođendan roditelji popuštaju i dozvole mu da izabere psa. Fleki i dečak postali su nerazdvojni. Međutim, Hal uskoro otkriva da je „Tvoj ljubimac“ agencija za iznajmljivanje pasa i da mora da vrati Flekija. To, naravno, ne dolazi u obzir! Kad po povratku iz škole ne zatekne Flekija u kući, Hal će, po prvi put u životu, biti neposlušan: uz pomoć devojčice Pipe, izbaviće Flekija iz kaveza. Ceo plan se komplikuje kad Pipa oslobodi i ostale pse iz Agencije – kakvo iznajmljivanje, svakom psu je potreban njegov dečak ili devojčica! Dok dvoje dece i čopor pasa beže na sever Engleske, kod Halovih bake i deke, prate ih dvojica smotanih detektiva, a avanture se nižu jedna za drugom.
Pošalji