parmski kartuzijanski manastir
891 rsd990 rsd
Ušteda 99 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

PARMSKI KARTUZIJANSKI MANASTIR

Anri Bejl Stendal
Majstorski oslikani likovi, avanture i fatalne ljubavi okosnica su klasičnog romana Parmski kartuzijanski manastir. Stendal je već tada smatrao da je njegov roman ispred svog vremena, a njegov status bisera klasične književnosti to i potvrđuje.
Podelite:

Deset godina posle svog remek-dela Crveno i crno Stendal je stvorio Parmski kartuzijanski manastir, „roman napisan u galopu“(izdiktirao ga je u Parizu za 52 dana). Čitav ovaj ljubavno-avanturističko-politički roman je kao jedan ogroman san u kome se odvija čitav život glavnog junaka i likova koji ga okružuju. Ljubav i strast u svim oblicima dominiraju romanom. Stendal je ovo svoje delo posvetio „to the happy few“ tj. nekolicini srećnika koji će pročitati ovu knjigu sto godina kasnije, jer je smatrao da će tek tada njegovo delo biti prihvaćeno na pravi način.

Šta znate o Stendalu?

13.12.2019.

Stendalov sindrom je psihosomatsko stanje čiji su simptomi: ubrzan srčani rad, konfuzija, halucinacije i onesvešćivanje koji navodno nastaju kao posledica izlaganja osobe pojavama ili predmetima velike lepote. Detaljnije

Pošalji