paralelni svetovi putovanje kroz postanak, više dimenzije i budućnost kosmosa

PARALELNI SVETOVI - PUTOVANJE KROZ POSTANAK, VIŠE DIMENZIJE I BUDUĆNOST KOSMOSA

Mičio Kaku
Između nauke i filozofije Mičio Kaku priča priču o teoriji relativiteta, kvantnoj mehanici, kosmologiji i teoriji multiverzuma. Paralelni svetovi su zabavno putovanje kroz svemir i ljudsku misao.
Podelite:

Vrtoglava vožnja kroz kosmos – i još dalje – na koju nas kroz knjigu "Paralelni svetovi" vodi jedan od najboljih pisaca naučnopopularne literature, Mičio Kaku, pokazuje da se ispod poznatog sloja fizičkog sveta nalaze neverovatno čudni entiteti – tamna materija i energija, skrivene dimenzije prostora i sićušne petlje vibrirajućih struna koje povezuju delove kosmosa. U kosmosu kakav nam otkriva Kaku, realnost testira um kao najuzbudljiviji SF roman.
U knjizi "Paralelni svetovi" autor vešto transformiše područje fizike u svojevrstan zabavni park u kome se istinski možete zabaviti čitajući o Ajnštajnovoj relativnosti, kvantnoj mehanici, kosmologiji i teoriji struna. Ali prava priča je ona u pozadini – o tome kako Mičio Kaku uspešno primenjuje sve te svoje moćne pripovedačke alate da bi izložio teoriju o multiverzumima i izneo njihove filozofske implikacije po naše poimanje smisla života.

Pošalji