makart
paket 13 darko tuševljaković
1.799 rsd2.497 rsd
Ušteda 698 rsd (28%)
- +

PAKET 13: DARKO TUŠEVLJAKOVIĆ

Darko Tuševljaković
PAKET 13: Darko Tuševljaković: Naknadne istine/ Jaz/ Jegermajster
Podelite:

PAKET 13: Darko Tuševljaković

JEGERMAJSTER

Roman Jegermajster Darka Tuševljakovića nas vodi na izolovano ostvo, koje postaje poprište unutrašnje borbe glavnih likova romana. Da li je jegermajster ključ za razrešavanje košmara u koji se pretvorio godišnji odmor, Tuševljaković otkriva kroz dve paralelne priče, dva toka romana.

NAKNADNE ISTINE

Zbirka sadrži dve novele i šest pripovedaka, a polovina od ukupnog broja zastupljenih radova, zahvaljujući ovoj knjizi, po prvi put će se naći pred čitaocima. Među do sada objavljivanim delima je i naučnofantastična priča „Sebastijan“, prethodno štampana u Književnoj fantastici 2015.

Sve priče zastupljene u zbirci pisane su između 2014. i 2017. godine, u periodu u kojem su Tuševljakoviću pristigla važne potvrde i priznanja za književni rad: najuži izbor za Vitalovu nagradu (za zbirku „Ljudske vibracije“), uži izbor za NIN-ovu i Vitalovu nagradu, kao i Evropska nagrada za književnost (za roman „Jaz“).

JAZ

Snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi.
Slikajući život mladih ljudi u jednom uzburkanom vremenu i kombinujući elemente društvenog romana i fantazmagorije, pisac u Jazu oblikuje pozornicu na kojoj se, usred velikih političkih i istorijskih lomova, pokazuju upečatljivi likovi sa svojim ljudskim i intimnim dramama.
Snažna priča o tome kako preživeti istoriju i sačuvati pravo na vlastitu različitost.
Od Beograda i Kragujevca devedesetih do slike porodičnog odmora u Grčkoj, u paralelnim i ukrštenim pričama razrešavaju se lične i porodične drame, duga povest nasilja i borbe sa sobom i drugima.