ožiljak

OŽILJAK

Sara Mesa
Knjiga Ožiljak je priča o iskušenju i borbi glavne junakinje Sonje koja na književnom forumu na internetu upoznaju neobičnog muškarca koji u njoj istovremeno budi osećaj privlačnosti i gađenja. Vremenom, on postaje suviše nasrtljiv, ali njena potreba da izađe iz svog ustaljenog ritma i prepusti se nečemu neobuzdanom prevladava. Tako će se ona naći zarobljena u dvostrukom životu.

Sonja upoznaje Knuta na književnom forumu na internetu i uprkos tome što ih razdvaja sedamstotina kilometara, uspostavlja s njim jedan osoben odnos, opsesivan i čudnovat. Rastrzana između privlačnosti i gađenja, bez obzira na sve, oseća se očarano tim neobičnim likom, perfekcionistom koji živi izvan svake društvene norme i koji joj se udvara obasipajući je skupocenim ukradenim poklonima.
Potreba da se udalji od Knuta kada on postane preterano nasrtljiv, ali takođe i neobuzdana radoznalost i snažna želja da doživi iskustva koja će izaći iz okvira njenog preterano uređenog života, odvešće Sonju u dvostruki, tajni život u kome će godinama ostati zarobljena, bez mogućnosti da se oslobodi. U ovom romanu, stereotipni koncept zavođenja izobličen je time što je predstavljen u najgorim aspektima - posedovanje, ispraznost, potreba pojedinca da se oseti fetišem nekog drugog ili trulež platonske ljubavi.

Pošalji