otkako sam kupila labuda

OTKAKO SAM KUPILA LABUDA

Tanja Stupar Trifunović
Tanja Stupar Trifunović nemilosrdna je kad piše. Takva je i u svom novom romanu OTKAKO SAM KUPILA LABUDA. Priča o strasti, ljubavi, predrasudama, ograničenjima, borbi, više je od ljubavnog romana. OTKAKO SAM KUPILA LABUDA je roman koji nas priprema za rastanke, ali nas uči da se za ljubav, uprkos svim preprekama, treba boriti do poslednjeg daha.

Novi roman dobitnice Evropske nagrade za književnost.
Neodoljiv roman o ljubavi i rastanku.
Kroz ceo roman Otkako sam kupila labuda Tanja Stupar Trifunović vodi jaku i uskomešanu priču o zabranjenoj ljubavi i o ludilu strasti. Pri tome, pažljivo su motivisani postupci junakinja, njihova rastrzanost u košmaru savremenih svakodnevnih okolnosti, njihova razapetost između strasti i nužnosti, između ljubavi i tabua, između zadatih okolnosti i prekoračenja.
Junakinje romana upućene su intenzivno jedna na drugu u razmeni strasti i napetosti, ljubavi i mržnje, svađe i sklada, unutrašnjih potreba i izgovorenih i neizgovorenih strahova.

Tanja Stupar Trifunović, OTKAKO SAM KUPILA LABUDA

06.08.2019.

Ljubav rađa ljubav. Da nije ljubavi prema književnosti, sredovečna bibliotekarka i dvadesetogodišnja studentkinja dramaturgije ne bi se ni srele. Ovako, ’možda si mi samo šapnula održavaj moj vrt, a ja sam pročitala dovoljno pjesnika baštovana koji su strasno i prilježno održavali bašte tuđih duša...’ Detaljnije

Pošalji