osvetnici

OSVETNICI

Don Hek, DŽEK KIRBI, Sten Li

Bezbrižan život s kraja 70-ih i tokom 80-ih godina prošlog veka kod nas, tadašnjim mladim generacijima ulepšavali su i stripovi proizašli iz Marvelovog čudesnog univerzuma superjunaka: „Spajdermen“, „Neverovatni Hulk“, „Tor“, „Srebrni Letač“ itd. To su bili junaci s kojima su deca i mladi rasli, s kojima su se poistovećivali u igrama po ulici i dvorištu, o čijim su podvizima pričali danju a sanjali noću.
Niko ne može da vrati vreme unazad, ali je vaša Čarobna knjiga zamahnula svojim čarobnim štapićem i neverovatnim Marvel Essential izdanjem na srpskom jeziku omogućila vam da se prisetite nekih od svojih heroja iz detinjstva.
Ako ste i vi od onih koji su uspeli da sačuvaju dete u sebi, dete radoznalo i bujne mašte, koje s nestrpljenjem i radošću otkriva nove pustolovine superjunaka, onda imamo lepu vest za vas.

Čarobna knjiga ima tu čast i zadovoljstvo da svojim čitaocima ponudi prvi srpski prevod tri Marvel Essential izdanja: Osvetnike, Spajdermena i Srebrnog Letača (Avengers, Spider-Man, Silver Surfer).

Marvel Essential su reprint izdanja koja obuhvataju od 20 do 30 epizoda uglavnom iz srebrnog (1956-1970) i bronzanog doba (1970-1985) američkog stripa. Godine 1996. na tržištu su se pojavili Essential X-Men i Essential Spider-Man kao prve strip knjige ovog izdanja. Marvel Essential izdanja su za vrlo kratak period stekla kultni status i postala su neizbežan deo kolekcije svih zaljubljenika strip umetnosti.

Ovo je prvi put da se ovo izdanje pojavljuje na našem tržištu.
Svaka epizoda počinje originalnom naslovnom stranicom sa datumom i godinom prvog izdanja.

Osvetnici

Osvetnici, tim najmoćnijih superheroja na Zemlji, prvi put su se pojavili okupljeni zajedno u stripu Osvetnici, septembra 1963. godine u izdanju Marvel stripova. Strip su kreirali pisac Sten Li i crtač Džek Kirbi. Iako nemaju stalnu postavku junaka, slogan pod kojim se bore uvek je isti: „Nema tog zlikovca kojeg Osvetnici zajedno ne mogu da pobede.“

Među prvim Osvetnicima nalazili su se Tor - asgardijski bog grmljavine, Ajron Men - uspešni industrijalac koji se pretvorio u viteza modernog vremena, nepobedivi dvojac Golijata i Ose, Neverovatni Hulk i ratnička legenda iz Drugog svetskog rata po imenu Kapetan Amerika.

Film „Osvetnici“, koji je nedavno doživeo svetsku premijeru, zabeležio je izuzetno veliku gledanost i za samo 20 dana prikazivanja ostvario neverovatno zaradu od preko milijardu dolara.
 

Pošalji