ostrvo pelikana
rasprodato

OSTRVO PELIKANA

Miodrag Majić
Miodrag Majić nam predstavlja priču o Ajši i Gabrielu čija je priča ujedno i naša. Ostrvo pelikana će vas naterati da u potpunosti sagledate stvarnost i postavite sebi neka od najvažnijih pitanja koja se tiču naših života u vremenu koje ne ostavlja mnogo prostora za važnost sudbine pojedinca.

Posle romana Deca zla, koji je za godinu i po dana pročitalo skoro trideset hiljada ljudi, Miodrag Majić se ponovo latio pera i podelio je sa nama priču koja će nas još jednom navesti da se zagledamo u stvarnost širom otvorenih očiju i zapitamo se da li je moguće sačuvati sebe u društvu u kojem je sudbina pojedinca beznačajna poput zrnca peska koje vetar raznosi prenoseći ga iz jednog godišnjeg doba u drugo.
Priča o Ajši i Gabrielu može postati priča svakoga od nas, ali ta priča se već sada tiče svih nas i upravo zato ćete ovu knjigu pročitatu u dahu, a siluete njenih junaka ukotviće se duboko u vama, pa se nemojte iznenaditi kad ih budete prepoznali u masi bezimenih i nepoznatih ljudi na ulicama ovog grada, ali i bilo kog drugog grada na svetu.Da li ste zaista spremni da saznate kako je biti čovek koji se više ničega ne plaši i kojem je svejedno da li će posle ovog života postati drvo, kamen ili ptica?

Knjige u mom sokaku. Čumićevom.

27.09.2020.

Ove tri knjige prva su Makartova jesenja preporuka za čitanje. Pošto smo ove godine preskočili ono što se zove "knjiga za plažu", evo predloga za čitanje pod ćebetom. Mada - ovo nisu knjige koje bi trebalo da čitate pred spavanje. Razbudiće vas. Zbog jedne ćete pomisliti - gde ja to živim, druga će vas naterati da preispitate neke svoje predrasude koje moguće imate, a treća će vas, svojom istinitom i potresnom pričom, jednostavno rasplakati. Detaljnije

Pošalji

OSTRVO PELIKANA

Bojan Džodan
★★★★★
03.08.2022.
Na sve optužbe kako sudija Miodrag Majić brani pedofile, sudiji ne samo da nikada nije data prilika da odgovori na nacionalnoj frekvenciji, već on na takve napade nikada nije odgovorio ni na televizijama na kojima je gostovao. Nije odgovorio jer se držao profesionalnog kodeksa i nije želeo da komentariše slučaj u kome je sudio, sve što je imao da kaže rekao je u presudi. Umesto tumačenja površnih napada sudija je odgovorio napisavši priču koja je inspirisana neobičnim slučajem u kome je sudio kao i tabloidnim napadima na njega. Ostrvom pelikana sudija je doneo još jednu snažnu i upečatljivu presudu, ovaj put za sve one koji kaljaju ugled novinarstva i pravosuđa, ali se ona može posmatrati i kao poklon i priznanje onima koji odavno razumeju u kakvom problemu se društvo nalazi. Ova knjiga zbog toga ne predstavlja samo literarno delo već je možemo posmatrati i kao poseban čin iz koga učimo kako se na ispravan način možemo boriti, a ona donosi još jednom i nadu da borba za opšte dobro uvek ima smisla.