osam detektiva

OSAM DETEKTIVA

Aleks Pavezi
„Osam detektiva“, autora Aleksa Pavezija, je neverovatno inteligentna, majstorski konstruisana zagonetka, koja će oduševiti čitaoce svih profila, a naročito ljubitelje kriminalističke proze. Ovu knjigu krasi zamršenost kakva je retka u savremenom kriminalističkom romanu. Neizvesnost i uzbuđenje vas neće napuštati sve do samog kraja.

Capital Crimes Reader Award
Sve kriminalističke priče slede jednostavan skup pravila. Grant Makalister, autor kriminalističkih priča i profesor matematike, jednom je seo i sva ih dokučio. Ali od tada je prošlo trideset godina. Sada živi usamljeničkim životom na mirnom mediteranskom ostrvu – sve dok mu Džulija Hart, pronicljiva, ambiciozna urednica, ne zakuca na vrata. Ona želi ponovo da objavi njegov rad, što znači da moraju zajedno da pročitaju sve te stare priče. Ali on se krije od svoje prošlosti baš onoliko koliko je ona radoznala da je istraži.
Čitajući priče, Džulija uznemireno shvata da postoje delovi koji nisu logični. Zamršeni nagoveštaji koji naizgled upućuju na stvarno ubistvo. Ako želi odgovore, Džulija mora da pobedi u borbi umova koju vodi s veoma pametnim protivnikom. No mora biti oprezna: iako zna da misterija postoji, još ne shvata da se ubistvo već dogodilo...„Prava poslastica... Pavezijeva otkrića su potpuno neočekivana, sve do samog kraja.“– New York Times„Ovaj superpametni omaž tradiciji Agate Kristi mora se pročitati. Elegantno, genijalno i veoma zabavno.“– Sunday Mirror„Ovu knjigu krasi zamršenost kakva je retka u savremenom kriminalističkom romanu. Aleks Pavezi zaslužuje veliki aplauz za priču stvorenu s umećem starih majstora.“– Sunday Express

Pošalji