oni su živeli ovde

ONI SU ŽIVELI OVDE

Zorica Milosavljević
"Oni su živeli ovde" Zorica Milosavljević priča je o Sremskim Karlovcima i neisrpnim pričama iz istorijskih zabavnika koje su se dešavale upravo na ovom podneblju.

Sremski Karlovci su poput neiscrpne riznice istorijskih događaja i ličnosti, i predstavljaju izazov za svakog istraživača, bio on istoričar, publicista ili ljubitelj istorije. Do sada su na različite načine obrađivani segmenti prošlosti ove male sremske varoši kojoj pripada izuzetno značajno mesto u srpskoj istoriji. Međutim, po prvi put na jednom mestu predstavljene su nam priče o znamenitim Karlovčanima – pojedincima i čitavim porodicama – kao rezultat dugogodišnjeg kontinuiranog i predanog istraživačkog rada Zorice Milosavljević, novinarke novosadskog lista Dnevnik, koja je te priče objavljivala u svom matičnom listu.
Više od dve decenije Zorica Milosavljević, pored aktuelnih vesti iz Karlovaca, donosi čitaocima zanimljive priče o ljudima i događajima iz karlovačke prošlosti. Ove priče sabrane su sada na jednom mestu i predstavljaju dragoceno svedočanstvo o ljudima koji su tokom 19. i 20. veka na različite načine obeležili Sremske Karlovce, ili su, pak, Karlovci obeležili njihove sudbine koje su ih odvele u druge krajeve sveta.

Pošalji