novo
oni koji nisu otišli

ONI KOJI NISU OTIŠLI

Kostas Asimakopulos
"Oni koji nisu otišli" Kostasa Asimakopulosa je duboko potresna priča smeštena u vrtlog apokalipse na ostrvu Krfu. Kroz živopisne opise i dinamične likove, Asimakopulos nas uvodi u dramatičan duel između srpskog vojnika i lekara oko sudbine jedne žene, u vreme kada ostrvo preplavljuje struja srpskih vojnika i Musolinijeva flota. Ova višeslojna saga ne samo da nas uvlači u dinamičnu borbu za opstanak, već nas podseća zašto su Asimakopulosova dela toliko neprekidno fascinantna. "Oni koji nisu otišli" je knjiga koja ostavlja neizbrisiv utisak i koja će vas držati zainteresovanim do samog kraja.

Roman grčkog višestruko nagrađivanog i prevođenog dramskog i proznog pisca Kosta sa Asimakopulosa „Oni koji nisu otišli“ od prve rečenice smešta nas u centar radnje tvoreći antičku In medias res poziciju. Sve je gotovo. Svaka odbrana zemlje postala je nemoguća. Ljudi i deca bore se poslednjim atomima snage odlažući sigurnu propast. U opštem metežu apokaliptičnih prizora bolesni srpski vojnik i doktor koji ga je izlečio, upuštaju se u ogorčenu međusobnu borbu oko jedne žene. Borba ne prestaje ni onda kada ona više nije prisutna, a postojanje deteta borbu čini nemilosrdnijom. Ko ima više prava i ko će pobediti?

Duel hrabrih ljubavnika okvir je za mnoge istorijske događaje koji su se odigrali na Krfu u periodu od osam godina, kada ostrvo preplavljuje 150.000 siromašnih srpskih vojnika i flota novopečenog italijanskog di ktatora Musolinija.Filmski obrti i šarm likova ovog višeslojsnog romana pokazaće zašto je Kostas Asimakopulos autor čija se dela ne ispuštaju iz ruku.

Pošalji