novo
ona naša stvar

ONA NAŠA STVAR

Gas Moreno
"Ona naša stvar" Gasa Morena uvodi nas u priču o Veri i Tijagu uz jezive prizvuke koji se čuju u njihovom domu. Grebanje, muzika i svetlosni snopovi koji razaraju noćni mir. Horor koji govori o usamljenosti, bolu i suočavanem sa smrću.

Na ovom svetu se mučimo i psujemo i trpimo neuspehe i bol, a onda plačemo za nekim ko se oslobodio svega toga.
Kupovina ice bila je Verina ideja. „Najnapredniji pametni zvučnik na svetu!” nije zanimao Tijaga, ali Vera je smatrala da bi to moglo da ih malo zabavi pored svih čudnih pojava koje se dešavaju u njihovom stanu. Međutim, stvari su se pogoršale. Hladna mesta i grebanje u zidu su već bili dovoljno čudni, a počeli su da im stižu i neobični paketi – ko je naručio industrijsku ceđ? Usledila je jeziva muzika u gluvo doba, a Tijago se probudio i video kako ica pravi svetlosni šou u praznoj sobi.
Bilo je zabavno i čudno sve dok Vera nije poginula, a Tijagov život postao nepodnošljiv. Analitičari i novinari su pokušavali da smrt njegove žene iskoriste zarad sopstvenih ciljeva. Dobronamerni prijatelji zasuli su ga porukama da treba da prihvati njenu smrt i nastavi dalje.Onda se probudio uz tihi razgovor koji je ica vodila s nekim u dnevnoj sobi...Preostalo mu je jedino da ode daleko od Čikaga. Daleko od svih i svega. Izolovana koliba u Koloradu delovala mu je kao savršeno mesto da se na njemu sakrije sa svojom razornom tugom. Ali Tijago uskoro shvata da nema izlaza – nema bekstva od sopstvene krivice, od tinjajućeg besa, niti od zla koje ga progoni hraneći se njegovom tugom, rešenog da se probije u ovaj svet.Ona naša stvar je smeo, originalan horor o tuzi, usamljenosti i tiranskoj intimnosti tehnologije koji označava dolazak spektakularnog novog talenta.

Horor o usamljenosti

07.09.2023.

"Ona naša stvar" Gasa Morena uvodi nas u priču o Veri i Tijagu uz jezive prizvuke koji se čuju u njihovom domu. Grebanje, muzika i svetlosni snopovi koji razaraju noćni mir. Horor koji govori o usamljenosti, bolu i suočavanjem sa smrću Detaljnije

Pošalji