okupljanje senki

OKUPLJANJE SENKI

Viktorija Švab
Knjiga Okupljanje senki autorke Viktorije Švab je prava poslastica za ljubitelje fantastike. Ovaj uzbudljivi roman mogu čitati kako odrasli tako i deca, a kombinacija spletki, avanture i magije nudi zabavno čitalačko iskustvo.

Ako dovoljno daleko trčiš, niko te ne može uhvatiti.
Prošlo je četiri meseca otkako je tajanstveni kamen dospeo u Kelove ruke. Četiri meseca otkako su mu se putevi ukrstili sa Dilajlom Bard. Četiri meseca otkako je princ Raj ranjen i od pada opakih blizanaca Dejn iz Belog Londona, i četiri meseca otkako je kamen bačen sa Holandovim telom na samrti kroz pukotinu nazad u Crni London.

Sada, nespokojan pošto je prestao da krijumčari, Kela muče snovi o zlokobnim magičnim događajima, a kad se probudi, na pameti mu je samo Lajla koja je nestala sa dokova, kao što je oduvek i planirala.

Dok se u Crvenom Londonu završavaju pripreme za Igre elemenata - ekstravagantno međunarodno magijsko takmičenje čiji je cilj bio da zabavi i održava dobre veze između susednih zemalja - izvesni gusarski brod se približava i dovodi u luku stare prijatelje. I dok je Crveni London zaokupljen veličanstvenošću i uzbuđenjima Igara, jedan drugi London ponovo oživljava. Senka koja je nestala u noći, ponovo će se pojaviti ujutru. Ali ravnoteža magije je veoma osetljiva - da bi jedan grad procvetao, drugi mora da padne.Svaka dimenzija ekstravagantnog grada preplavljenog magijom ukrašena je bogatim detaljima, a zanimljive ličnosti razvijaju se u složene likove… Zanimljivi likovi, živopisni svet i dramatičan neizvestan kraj samo su motiv više da jedva čekamo nastavak. - Entertainment WeeklyOvako bi trebalo pisati fantaziju. - Publishers WeeklyPuna magije, spletki, avanture, prevare, pomalo gusarenja… Ova knjiga privući će kako odrasle, tako i mlade čitaoce. - Booklist

Viktorija Švab, OKUPLJANJE SENKI

27.04.2020.

Okupljanje senki je nastavak Mračne nijanse magije koja prati priču o Dilajli Bard i Kelu u zamišljenom svetu. Njihovi životi sada se uglavnom odvijaju odvojeno, iako ostaju povezani. Detaljnije

Pošalji