okruženi psihopatama

OKRUŽENI PSIHOPATAMA

Tomas Erikson
Svi smo se nekada suočili sa ljudima za koje smo vremenom shvatili da nisu onakvi kakvima se predstavljaju i koji uspevaju da izmanipulišu nama. Tomas Erikson u knjizi Okruženi psihopatama objašnjava kako da razumete sebe i svoje slabosti, da prepoznate tuđe namere i oduprete se otrovnom uticaju manipulanata.

Da li se često susrećete sa osobama koje uvek imaju kompliment u rukavu i čine da se osećate dobro? Šarmantne, harizmatične i manipulativne – psihopate su upravo takve, a to je ono što ih čini opasnim…
Koristeći istim sistem klasifikacije ponašanja u četiri boje koji je primenio u međunarodnom bestseleru Okuženi idiotima, Tomas Erikson prikazuje najčešće oblike kontrole koje psihopate koriste da utiču na ljude oko sebe. Budući da se sa manipulacijom susrećemo i kod osoba koje nemaju psihopatske crte karaktera, autor uključuje i praktične tehnike koje će vam pomoći da prepoznate i preduhitrite skrivene namere takvih manipulatora.
Ova knjiga će vam pomoći da razumete sopstveno ponašanje i slabosti i da proniknete u tuđe namere i strategije. Saznaćete na koji način možete da se oduprete manipulativnim uticajima kako na radnom mestu tako i u društvenom životu i porodici. Nadmudrite psihopate i zaštitite sebe!

Pošalji