oklopno srce

OKLOPNO SRCE

Ju Nesbe
"Oklopno srce" - za prave ljubitelje kriminalističkih romana. Za sve one koji nestrpljivo iščekuju svaki Nesbeov roman.

Čovek zakopan u snegu ne može da pomeri pluća od strašnog pritiska na grudni koš. To stanje naziva se oklopno srce. U takvom stanju imaš samo još četiri minuta života.

Dve žene pronađene su mrtve u Oslu. Obe žrtve su se udavile u sopstvenoj krvi. Policiju zbunjuju ubodne rane u njihovim ustima jer su nanete iznutra.
Odeljenje za krvne delikte šalje Kaju Sulnes u Hongkong. Njen zadatak je da uđe u trag jedinom norveškom stručnjaku za serijske ubice, ali taj policajac sklon alkoholu krije se negde u milionskom gradu od utvara iz nekadašnjih istraga, sećanja na ženu koju voli i uterivača dugova. A ime mu je Hari Hule.
U međuvremenu, broj žrtava raste i Hari se nevoljno priključuje istrazi. Misteriozno oružje kojem su žrtve ubijene vodi ga u srce tame – belgijski Kongo, a saznanja o žrtvama u jedan planinski dom na snežnim visoravnima Norveške...
Drugi o knjizi:
„Nesbe je neprikosnoven u žanru. "Oklopno srce" je najbolji krimić ne samo u Norveškoj već možda i na svetu.“ Dagbladet
„Još jedan vrhunski krimić... jezički vatromet, pun uranjanja u dubine psihe, egzistencijalnog besa, napetih obrta i oštroumno osmišljenog toka radnje.“ Aftenposten
„U Nesbeovim kriminalističkim pričama univerzum jednog zločina postaje čovekov univerzum.“ Jilandsposten


Pošalji