o k , presvući ću se

O.K., PRESVUĆI ĆU SE

Srđan Marjanović
Maja i Đorđe žive sasvim različite svakodnevice: osim života u Beogradu, ne dele gotovo ništa. Ona je upravo pošla najtrnovitijim putem preživljavanja u glavnom gradu i brzo se ukopava u duboku jamu droge i prostitucije. Đorđe, s druge strane, živi razapet između svojih poriva i sputanosti sredovečnosti, u koju je duboko zagazio. Pre nego što će se upoznati, dogodiće se misteriozno ubistvo, i svako od njih moraće da ispuni jedan delić svoje sudbine.

Dok budete gutali stranice ove knjige, mnogo puta ćete pomisliti: „Pa ovo je bilo, ovo smo mi, naša sudbina.” Baš kad vam se učini da je neko od junaka izašao na čistinu, da će mu život biti lakši, Srđan će vas neobično znalački razuveriti i baciti u grozničavu potragu za razrešenjem, katarzom, nekakvim znakom da se na ovu našu scenu zavesa još nije spustila.

Svojim drugim romanom, „O. K., presvući ću se“, naš čuveni kantautor Srđan Marjanović zadire duboko u talog, u onaj gori deo naše stvarnosti. Ovaj žestoki i beskompromisni triler vodi čitaoca na živopisne splavove Novog Beograda, u zadimljene kutke beogradskih kafana i u mučnu javu našeg doba. 
Pošalji