odbrana beograda

ODBRANA BEOGRADA

Ljubomir Simović
Odbrana Beograda delo je velikog pisca i akademika Ljubomira Simovića. Predstavlja skup beležaka, intervjua, analiza i beseda, prikupljanih decenijama i sklopljenih u određenu istorijsko-društvenu čitanku o Srbiji. Ona je zapravo apel za odbranu, ne samo Beograda, već i cele zemlje, od pogrešnih vrednosti koju donosi sadašnje vreme i povratak izvoru čestitosti, pristojnosti i pravde.

Veliki srpski pisac, akademik Ljubomir Simović, svojim beleškama, intervjuima, besedama, već decenijama sklapa jednu svojevrsnu istorijsko-društvenu čitanku o Srbiji. Svojom dijamantskom bušilicom mudrosti, etičkom čistotom i estetskom prefinjenošću razgrće naš višeslojni život. Svejedno da li je to politika, ekonomija, kultura...
Knjigom „Odbrana Beograda“ Simović ne brani samo prestonicu, već celu Srbiju. To je njegov plemeniti, razumni poziv da se Srbija odbrani od svih vrsta zagađenja i vrati izvorištima svoje čestitosti, postojanosti, složnosti. Da budemo bolji, pravedniji, pošteniji, uzdignutiji, uspravljeniji.
Simovićev najmoćniji alat, sva njegova imovina, sva vlast je – reč. Sve to ulaže u kuću – Srbiju.Ova knjiga – skup beleški, zapisa, analiza, intervjua i beseda – rečito govori o piscu velike i raskošne snage i znanja, koji to poverava svom narodu.

Pošalji