od i ledeni divovi

OD I LEDENI DIVOVI

Nil Gejmen
„Od i Ledeni Divovi“ je apsolutno sjajno čitalačko štivo koje ćete progutati. A Od je savršen književni junak koji će se naročito dopasti mlađim čitaocima. Ovo je ona vrsta priče koja nam pokazuje da fizička snaga nije nužno najvažnija stvar na svetu. Nil Gejmen je fantastičan pisac, ali postoji nešto u vezi sa ovom pričom što je čini još boljom. Ono što je prepoznatljivo u njegovom pisanju jesu domišljatost i kreativnost, a zbog njih će i mlađim čitaocima biti lako da se snađu tokom čitanja. Ovo je kratka priča, međutim, iz nje izbija osećaj za tradicionalnu epsku sagu.

„Od“ je značilo VRH OŠTRICE, i to beše ime koje je donosilo sreću.
U beskraju beskonačne zime, Od se nije osećao kao srećković. Oca se seća samo po vikinškoj sekiri koju je nasledio, a na sopstvene dogodovštine podseća ga samo skrhana noga. I zato će jednog mračnog jutra Od obući svoju najtopliju odeću, ukrasti polutku lososa i sa očevomsekirom i svojom štakom zaputiti se u sneg…
A snegom je prostrta uzbudljiva, čarobna avantura našeg omiljenog pisca Nila Gejmena sa raskošnim ilustracijama jednako voljenog Krisa Ridla.

Pošalji