oči u oči

OČI U OČI

Gordana Pešaković
Knjiga eseja Gordana Pešakovića, "Oči u oči"obuhvata teme i događaje, koji su na određeni način obeležili poslednju deceniju u svetu i Srbiji. U njima je, često, mnogo više pitanja nego odgovora, uživajte.

Autor poziva na razmišljanje i pronalaženje odgovora kroz dijalog sa drugom ljudima i slušanje njihovih priča, ukazuje na potrebu uporednih priča iz različitih istorijskih perioda i različitih naroda, preispitivanje sistema vrednosti nekada i sada, „naših i njihovih.“
Događanja u svetu koja često dovode do podeljenosti u društvu unutra zemlje i među zemljama, su joj povod, da nas korak po korak, pitanje po pitanje, uvodi u svet u kome ima vremena za misao, tišinu, slušanje i poštovanje.
Pišući o događajima i ljudima, istoriji i sadašnjosti u svim njenim esejima provejava ljubav prema ljudima. Ova knjiga nas poziva da pogledamo jedni drugima oči u oči, jer u svima nama toliko ne pogledanih pogleda, nedodirnutih dodira, ne zagrljenih zagrljaja! I velike potrebe svih nas za pogledom, dodirom i zagrljajem!

Pošalji