nostalgija za beskrajem
783 rsd870 rsd
Ušteda 87 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

NOSTALGIJA ZA BESKRAJEM

Darko Daničić
Nostalgija za beskrajem je knjiga kojom nas autor Darko Daničić vodi na putovanje kroz predele toliko međusobno drugačije, a opet povezane jednom „božanskom prirodom“. On nam prestavlja „kraljevinu leda i vatre“ - Bajkal, čudesni Altaj i tajanstveni Nepal, podsećajući nas da je „putovati skoro isto kao razgovarati sa ljudima drugih vekova“.
novo
Podelite:

Pisac ovog „putovanja u neotkriveno” priziva duhovne vertikale putešestvija Svetog Save, Mojsija, Adama i Eve…, svih onih puteva koji povezuju drevno sa sadašnjim, pritom čitaocima šaljući snažnu poruku – da je „putovati skoro isto kao razgovarati sa ljudima drugih vekova” i da „putovati znači buditi, ne samo svoje, već i drevne uspomene”.
„Magični trougao” putovanja u ovoj knjizi oživeo je one nestvarne predele koji, ma koliko drugačiji od naših životnih staništa, sa njima dele „božansku prirodu”: Bajkal – čuven kao „kraljevina leda i vatre” i sibirsko srce, Altaj – lepota misterije na razmeđi Rusije, Kine, Mongolije i Kazahstana, i na kraju nikad do kraja upoznat Nepal, koji se, nakon neobične putopisne knjige Stevana Pešića (Katmandu), sada pojavljuje i u ovoj isto tako neobičnoj prozi Darka Daničića koja nam potvrđuje one dobro poznate reči da je „putovanje ponovo uspostavljanje izvorne harmonije koja je nekada postojala između čoveka i univerzuma” (A. Frans).

Pošalji