neznanka sa sene

NEZNANKA SA SENE

Gijom Muso
Još jednom, Gijom Muso, pokazuje zašto je jedan od najprevođenijih francuskih autora danas. Pariz, najromantičniji grad na svetu, ovog puta obavijen velom tame i misterije. Radnja spaja misterioznu ženu sa lažnim idetitetom i inspektorku Roksanu Monkrestjen, koja na svakom koraku otkriva nešto novo. Napetost raste iz poglavlja u poglavlje, a jeste li spremni za rešavanje misterije kada se sudbine glavnih junakinja isprepliću?

U Parizu, jedne maglovite noći, samo nekoliko dana pre Božića, jedna devojka pronađena je na obali Sene. Nema odeću na sebi, ničega se ne seća, ali je i dalje živa. Zagonetna žena uspeva da pobegne iz bolnice i nestaje bez traga, ali DNK analize i fotografije otkrivaju njen identitet: u pitanju je pijanistkinja Milena Bergman.

Ipak, nešto se ne uklapa: ova slavna umetnica je mrtva, poginula je u avionskoj nesreći pre više od godinu dana.

Istraga ovog slučaja poverena je specijalnoj jedinici pariske policije, a to je prilika da inspektorka Roksana Monkrestjen najzad dobije priznanje koje zaslužuje.

Kada je tragovi odvedu do neobične životne priče pisca Rafaela Bataija, Mileninog bivšeg verenika, njihove će se sudbine ukrstiti. Roksana i Rafael moraće da reše zamršenu enigmu i odgovore na pitanje – da li je moguće u isto vreme biti živ i mrtav?

Pošalji