makart
nezaboravno kolektivno samoubistvo
713 rsd792 rsd
Ušteda 79 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

NEZABORAVNO KOLEKTIVNO SAMOUBISTVO

Arto Paslina
Nezaboravno kolektivno samoubistvo je jedno od poznatijih dela Arta Pasiline. Ovaj duhoviti roman se bavi finskim mentalitetom, raznim zabavnim i apsurdnim situacijama, različitim društvenim miljeima i pre svega nadom u bolji i vedriji život.
Podelite:
Ponekad se čoveku, pogotovo finskom, sve učini toliko crno da mu nema druge do da sebi prekrati život. Ali ko kaže da se taj poslednji čin ne može obaviti u prijatnom društvu istomišljenika s kojima se može podeliti muka, a samoubistvo izvesti svečano, čak i neobično, možda na nekom posebnom mestu, makar trebalo daleko putovati i obići pola Evrope, pa se usput, zašto da ne, i lepo provesti, uživati u svakom danu kao da je poslednji, isprobati nove stvari, zaljubiti se, a najzad se i predomisliti.
Beskrajno duhovit roman o putovanju grupe kandidata za kolektivno samoubistvo koji dospevaju u sijaset apsurdnih situacija, zapravo je tragikomičan, satirični osvrt na savremeno društvo i želju za samoubistvom kao izlazom iz nepodnošljivog života.
Jedan od najomiljenijih finskih autora, i bez premca najprevođeniji, Arto Pasilina ucrtao je finsku književnost na mapu svetske književnosti.
Pošalji

NEZABORAVNO KOLEKTIVNO SAMOUBISTVOOd istog autora