polje meduza

POLJE MEDUZA

Oto Oltvanji
"Polje Meduza" je triler, novi roman Ota Oltvanjija. Ova uzbudljiva knjiga prati priču glavnog junaka, Skeptika, koji očajnički želi da otkrije sudbinu svoje supruge, o čijem nestanku se ne zna ništa već deset godina. Skeptik, bivši novinar i majstor za rešavanje problema, smatra se idealnim čovekom za ovu misiju.

Dok prati stari trag, Skeptik se mora suočiti sa brojnim svedocima i potencijalnim osumnjičenima, uključujući ostarelog rokera, nudistički klub i članove poslovno-političke elite bivše države. Tokom istraživanja, otkriva i intrigantnu tridesetogodišnju misteriju iz Rovinja. Pitanje koje se postavlja je da li postoji konkretni krivac koji upravlja svim ovim događajima iz senke?

U "Polju Meduza," Oltvanji vešto plete priču koja suptilno preplavljuje tekst širim kulturno-istorijskim kontekstom, od socijalizma do tranzicije u kapitalizam, od bivše Jugoslavije do savremenog Beograda i nazad. Ova knjiga istovremeno predstavlja klasičan detektivski roman, savremeni triler i hroniku društva. Kroz nju, čitalac će se zajedno sa pripovedačem suočiti s dubokim emocijama, nerešenim porodičnim odnosima i neobičnim sudbinama Balkana, čineći je briljantnim delom književnosti.

Pošalji