nestvarno, a stvarno 2

NESTVARNO, A STVARNO 2

Živojin Petrović
’Nestvarno, a stvarno 2’ je prepuna zanimljivih i nestvarnih crtica iz naše prošlosti, među kojima je i priča o zlataru koji je poklanjao zlato, zatim o prvom Srbinu koji je oplovio planetu, ili o poslednjem putovanju Nadežde Petrović. Specifična je ne samo po tematskoj raznovrsnosti već i po jedinstvenim, možda do sada neispričanim događajima, koji su tridesetih godina prošlog veka očarali kako domaću tako i svetsku javnost, ali odmah zatim skrajnuti u zaborav i duboke arhivske podrume odakle sam ih upornim, ali inspirativnim traganjem i istraživanjem pronašao, te izneo na svetlost dana", rekao je autor Živojin Petrović.

Neverovatne priče iz naše prošlosti.
Jeste li čuli za džumbus-bal Mike Alasa? Znate li ko je bio Nikola Čupić? Da li vam je poznata Barbotova garda? Ko je prvi Srbin koji je oplovio planetu?
Živojin Petrović nastavlja da istražuje našu prošlost i donosi nam nove priče o neobičnim događajima u Beogradu, o zaboravljenim a zaslužnim građanima, o prvinama i ispraćajima za pamćenje. Zabavne i bizarne, intrigantne i emotivne, ove crtice izvlače na svetlost dana ono što naučne discipline zanemaruju a život stvara, ističući svoju neponovljivu vrednost.

Pošalji