neoštrine

NEOŠTRINE

Sanja Savić
Neoštrine je intiman roman o odlasku i povratku, pripadanju i izopštenosti. Izmeću naracije posmatrača i razmišljanja glavne junakinje Sanja Savić nam plete dirljivu priču o svetovima tuđim i bliskim. Neoštrine su roman u kom se često prepoznajemo i koji nam daje snagu da se suočimo sa svetom i sami sa sobom.
Podelite:

Neoštrine. Roman o prihvatanju sebe i svoje prošlosti. O suočavanjima. O odlukama koje menjaju život.

Neoštrine zadržavaju čitaoca u sadašnjosti protkanoj sećanjima na odrastanje u nemilo vreme. Može li astra da izvuče toliko koliko je ona sposobna da zatraži?, rečenica je kojom počinje roman prepleten autobiografijom i fikcijom. Glavna junakinja Ines koja živi u Holandiji, odlazi u svoj rodni grad na vikend kako bi donela važne odluke. U Sarajevu ostaje tri dana.

Pred njom je dug put, iako joj je ostalo još samo stotinak kilometara, ili koliko već. Odjednom, cifre prestadoše da budu važne, ne zbog toga što je sada u drugačijem svetu, već zbog toga što ih guta ogromna masa stvarnog života koji ih je sam izmislio, pokušavajući da ukroti samog sebe... Hoće li uspeti u svojim nastojanjima?

Pošalji