nebesa

NEBESA

Sandra Njuman
Naizgled idealna sadašnjost prekinuta neobičnim psihičkim stanjima, vraćanjem u prošlost i zaljubljivanem. Kejt skače kroz vreme, svet se menja, a Ben se zaljubljuje. Utopijski svet u kom svedočimo posledicama naših postupaka, uz bogate detalje i potresne promene.

Njujork, 2000. Siromaštvo je gotovo iskorenjeno, zagađenje je smanjeno, a senatorka iz Zelene partije uskoro će postati prva predsednica SAD. Na žurki u tom skoro utopijskom svetu Kejt i Ben se zaljubljuju.

Međutim, Kejt pati od neobičnog stanja: u snu se prenosi u prošlost, gde živi kao Emilija, ljubavnica plemića u elizabetanskoj Engleskoj. Svaki put kada se probudi u sadašnjosti, svet se suptilno promenio nagore, a ona je jedina koja se seća onog boljeg. Dok pokušava da shvati šta se dešava, Ben se pita da li žena u koju se zaljubio gubi razum.

Prenoseći čitaoca između prošlosti bogate detaljima i moguće budućnosti, Nebesa su moćan podsetnik na posledice naših postupaka i potresno svedočanstvo o tome da su ljudi koje volimo predodređeni za promenu.

Pošalji