natrijum hlorid

NATRIJUM-HLORID

Adler-Olsen Jusi
"Natrijum-hlorid" Adler-Olsen Jusi, je još jedan u nizu trilera koji lede dah. Žena izvršava samoubistvo na svoj šezdeseti rođendan, a slučaj završava u rukama detektiva Karla Merka, koji na prvu ne misli da ima veze sa Sektorom Q. Ipak, postoje konekcije sa ubistvom iz 1988. godine, pa se priča zahuktava.

Na svoj šezdeseti rođendan, jedna žena oduzela je sebi život. Kada slučaj završi na stolu detektiva Karla Merka, on smatra da nema veze sa Sektorom Q, kopenhaškim odeljenjem za istragu starih slučajeva. Slučaj jeste tragedija, ali uzrok smrti izgleda sasvim jasno. Ipak, Markus Jakobsen ubeđen je da je u pitanju ubistvo, i da je povezano sa jednim nerešenim slučajem iz 1988. godine.

Karl i tim iz Sektora Q – Rose, Asad i Gordon – neodlučno počinju da istražuju. Brzo otkrivaju da je Markus naišao na neki trag: svake dve godine, u protekle tri decenije, bilo je smrti sa međusobnim vezama koje se ne mogu ignorisati. Dok zalaze sve dublje u istragu, pokazuje se da su te „nesreće“ zapravo deo zlokobnog ubilačkog plana. Ubica pažljivo i precizno bira žrtve i vreme smrti, i već trideset godina niko ne može da ga zaustavi. A stari slučaj prikrada se Karlu kao zmija otrovnica koja je nanjušila svoj plen.

Pošalji