napredni grafikoni u excelu

NAPREDNI GRAFIKONI U EXCELU

Rolf Hichert, Holger Gerths
Knjiga "Napredni grafikoni u Excelu" će vam dati praktične trikove i savete kako da napravite stacked column chart (grafikon sa naslaganim stubićima) ali i druge vrste grafikona.Knjiga Holgera Gerthsa i Rolfa Hicherta vam pokazuje kako da pravite grafikone na potpuno drugačiji način od onog koji nudi standardni Excel chart wizard (program za izradu grafikona). Naoružani znanjem, savetima i trikovima, možete da napravite praktično sve što vizuelno zamislite (na primer, nove vrste grafikona) i da unesete mnoštvo detalja koje možete eksterno da podešavate.Knjiga "Napredni grafikoni u Excelu" se sastoji iz tri dela:
1) SUCCESS pravila izveštavanja
2) Pravljenje stacked column grafikona u 29 koraka
3) Dodatak sa korisnim savetima i trikovima u Excel-u i PowerPoint-u

U prvom delu su pojašnjena SUCCESS pravila koja su neophodna za kvalitetno pravljenje izveštaja za menadžment, controlling i finansijski sektor. Kroz slike su prikazani primeri grafikona i kako su na njima primenjena SUCCESS pravila.
U drugom poglavlju se korak po korak prikazuje postupak pravljenja stacked column chart-a (grafikon za prikazivanje strukture tokom vremena). Tu ćete naći savete kako da sredite grafikon prema SUCCESS pravilima. Istovremeno ćete naučiti kako da svaki detalj na grafikonu menjate eksterno i da napravite šablon koji ćete kasnije koristiti kada budete unosili nove podatke.Dodatak prikazuje nekoliko posebnih tema, kao što je profesionalan način da grafikon povežete sa PowerPoint-om ili Word-om i praktične prečice pomoću kojih ono što ste naučili možete da pretočite u praksu.
Fajl za vežbu koji prati knjigu možete dobiti od MCB Menadžment Centar Beograd (mcb@eunet.rs)

Pročitajte prvo poglavlje na ovom linku.
Pošalji