najkraća istorija nemačke
629 rsd699 rsd
Ušteda 70 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

NAJKRAĆA ISTORIJA NEMAČKE

Džejms Hoz
Najkraća istorija Nemačke Džejmsa Hoza je lako probavljiv uvod u nemačku istoriju. To je stimulativna i informativna priprema za one koji možda putuju ili se presele u Nemačku ili kao vodič za dublje proučavanje ove intrigantne i važne zemlje.
Podelite:

Pročita se za dan. Pamti se celog života.
Savremena, poučna i koncizna istorija, s više od sto mapa i slika, koja objašnjava Nemačku – evropsku zemlju kojoj se dive i koje se plaše.
Populisti po celoj Evropi nariču da su imigracija i globalizacija delo opakog Sistema, koji vode nevidljivi gospodari bez nacionalne pripadnosti. Na čijoj strani su Nemci? To pitanje je proganjalo Evropu još otkad je Julije Cezar osvojio germanske zemlje 58. pre nove ere.
Koliko je Germanija zaista postala rimska? Jesu li Germani razorili kulturu Rima ili su je nasledii? Kada su prvi put pošli na istok i jesu li ikada stvarno tamo vladali? Kako je Nemačka vekovima bila vlada bez centralne moći u srcu Evrope? Kako je rođena Pruska? Je li Bizmark ujedinio Nemačku ili ju je osvojio? Gde su koreni Trećeg rajha Adolfa Hitlera? Zašto je izgubljen? Kakvim čudom se iz ruševina podigla bolja Nemačka? Je li danas Nemačka poslednji bastion industrijskog napretka i racionalne politike? Ili su EU i evro tek fasada nove nemačke hegemonije?„Džejms Hoz zna o čemu govori i njegovi zaključci su odmereni. Pretpostavlja jasnu, konciznu prozu suvoparnom akademizmu. Ima smisla za humor i oštro oko za sličnosti iz prošlosti i sadašnjosti.“ Spectator„Izvanredan uvod u poznavanje i razumevanje najznačajnije zemlje današnje Evrope. Sjajno štivo i idealan bukvar.“ Tribune magazine

NAJKRAĆA ISTORIJA NEMAČKE

13.03.2020.

Najkraća istorija Nemačke je lako probavljiv uvod u nemačku istoriju. To je stimulativna i informativna priprema za one koji možda putuju ili se presele u Nemačku ili kao vodič za dublje proučavanje ove intrigantne i važne zemlje. Detaljnije

Pošalji