na zapad sa žirafama

NA ZAPAD SA ŽIRAFAMA

Linda Ratlidž
Vudro Vilson Nikel, junak romana "Na zapad sa žirafama" ima sto pet godina i oseća da mu se primiče kraj. Ali kad čuje da su žirafe vrsta koja izumire, prisetiće se nezaboravnog iskustva koje bi bilo šteta ne podeliti sa drugima pre nego što njegovo sećanje zauvek nestane s njim.

„Veća od života, mudra, duhovita i šarmantna priča.“
– Booklist

Roman "Na zapad sa žirafama" inspirisan je neverovatnom istinitom pričom o dve žirafe koje su osvojile srce svih Amerikanaca tokom Velike depresije.

„Poznavao sam malo pravih prijatelja, a dva su bile žirafe…“

Godina je 1938, a Velika depresija i dalje traje. Nad Evropom se nadvila Hitlerova pretnja, a Amerikanci vape za čudom. I pronalaze ga i to u dve žirafe koje su pukom srećom preživele uragan koji je zahvatio brod kojim su prevezene preko Atlantika. Usledilo je dvanaestodnevno putovanje u posebnom kamionu za isporuku prvih žirafa do Južne Kalifornije i zoološkog vrta u San Dijegu. Vozio ih mladi Vudro iz Teksasa. Sve je moguće.Inspirisana istinitim događajima, ova priča prepliće stvarne ličnosti sa izmišljenim likovima. Tu su prva žena direktor zoološkog vrta na svetu, simpatični starac intrigantne prošlosti, mlada tajnovita fotografkinja i razni probisveti živopisniji od samih žirafa.Ova istorijska saga, velika avantura, priča o odrastanju i knjiga puna ljubavi u kojoj glsvni junak doživljava promenu milošću životinja, ljubaznošću neznanaca i protokom vremena razgaliće vam srce i rasplamsati maštu.

„Oduševiće vas toplina i duhovitost ove priče. Na zapad sa žirafama se mora naći u vašoj biblioteci.“– Old Naples News

„Roman u kojem se istorija i imaginacija savršeno prepliću.“– Popsugar

„Roman bez mane!“– Austin American-Statesman

Pošalji