na kašiku

NA KAŠIKU

Tim Spektor
"Na kašiku" Tima Spektora pomoći će vam da shvatite velike zablude koje ste tokom života učili o ishrani. Knjiga koja će vam raskrinkati decenije dezinformisanja.

„U ovoj fascinantnoj knjizi autor razvejava decenijama uvrežene dezinformacije.“
– Times

Jedan od vodećih svetskih nutricionista otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne.

Bombarduju nas savetima šta bi trebalo da jedemo a šta ne, i svakodnevno se objavljuju nova „naučna“ otkrića. Ipak, što nam više pričaju o ishrani, kao da sve manje razumemo. Kroz niz kratkih poglavlja Tim Spektor pokazuje zašto je gotovo sve što nam mediji govore o namirnicama i njihovoj upotrebi pogrešno. On istražuje skandalozni manjak valjanih naučnih istraživanja koja bi trebalo da stoje iza mnogih popularnih i zvaničnih preporuka o ishrani, kao i načine na koje prehrambena industrija i industrije koje su se razvile oko nje u potpunosti kontrolišu ne samo politiku u ovoj oblasti već i naše izbore. Na kašiku je revolucionarno delo koje preispituje sve režime ishrane, zvanične preporuke, čudesne lekove i proizvođačke deklaracije i podstiče nas da iznova razmislimo o svom odnosu prema hrani, koja je možda naš najvažniji lek. „Revolucija u ishrani je uveliko u toku, a ovo je jedna od najjasnijih i najpristupačnijih kratkih knjiga o tome. Osvežavajuće otvorena, duboko informativna i bez mutnih, nedorečenih pravila ishrane.“ – Guardian „Ova knjiga bi trebalo da bude dostupna na recept.“ – Literary Review

Pošalji