BOBU BOB - DALMATINSKI GURMANSKI HERBARIJ
Bobu bob - dalmatinski gurmanski herbarij Živka Skračića je više od kuvara. Ovo su priče i kulinarske zanimljivostu sa dalmatinskih prostora od najstarijih vremena do danas.
Bobu bob je zbirka eseja o hrani i začinima, ali mnogo više pronicljiva priča o vremenima, ljudima i naravima.
Prvo pecivo pripremano je u mlađem kamenom dobu. Egipćani su poznavali tehnologiju spremanja kiselih testa, kao i vina i piva. Antički Grci izmislili su bevandu, dok su Rimljani masovno otvarali pekare. Na vizantijskom dvoru najveća poslastica bio je beli pšenični hleb. Špagete su konzumirali i u njima uživali prvo Kinezi.
Ovo nije knjiga o kulinarskim veštinama ovih naroda, međutim, ona govori o dobro poznatim jelima i hranljivim sastojcima u kojima smo svi uživali.
Podaci
- Izdavač:Dereta
- Barkod:9788673468082
- ISBN:978-86-7346-808-2
- Broj strana:171
- Pismo:latinica
- Povez:Broširani povez
- Format:21 cm
- Godina izdanja:2011
Odaberite artikle koje želite da kupite. Pored svakog artikla nalazi se dugme “Dodaj u korpu” – kliknite na njega i artikal će automatski biti dodat u Vašu korpu.
U svakom trenutku pogledom na korpu možete da vidite koliko artikala imate u korpi i koja je njihova ukupna cena.
Kada ste odabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na korpu i otvori će Vam se obrazac za kupovinu.
Možete birati između plaćanja:
- Pouzećem
- Uplatom na račun
- Platnim karticama